Új verzió - 2.0.37

2013. 05. 27.

Több hónapnyi munka után elkészültünk az új verzióval. Sok apró hiba is javításra került, valamint a program és a játék memóriaigényét is csökkentettük. A grafikus kezelőfelület sebessége is jelentősen felgyorsult.

A Prémium verzió is elérhetővé vált bármelyik előfizetőnknek (eddig csak a dobozos verziót birtoklók élvezhették ezen verzió extra szolgáltatásait). A Prémium verzióra a Lite és Standard előfizetők is válthatnak bejelentkezés után, a termékverzió váltása gombra kattintva.

További sikeres tanulást kívánunk mindenkinek!

Üdvözlettel:

A NetType csapat

Index.hu: Te még írsz kézzel egyáltalán?

2012. 08. 28.

Hamarosan elkezdődik az iskola, és a most elsős gyerekek három évig ismerkednek majd az írás tudományával. Megtanulnak egy olyan folyóírást, ami nem hasonlít az olvasott betűkre, később pedig alig alkalmas gyors írásra és jegyzetelésre. A felsősök, a középiskolások már szinte csak gépen írnak, de érettségizni golyóstollal kell. Miért nem tanulnak inkább tízujjas gépelést az iskolában? Vagy miért nem tanulnak meg egy használható kézírást?

A teljes cikket itt olvashatja el:

http://index.hu/belfold/2012/08/28/a_keziras_vagy_a_folyoiras_hal_meg/

A Nemzeti Alaptanterv (NAT) részévé vált a tízujjas gépelés oktatása

2012. 06. 22.

Sok éves várokozás után végre Magyarországon is bekerült a Nemzeti Alaptantervbe a gépírás oktatása. FIDESZ sajtóközleménye:

Az új NAT Informatika műveltségi területének közműveltségi tartalmai közé beépült passzus értelmében dönthet úgy bármely általános iskola, hogy tanóra keretein belül 5-8. osztályig oktatják a diákoknak a tízujjas gépírást, más szóval vakon gépelést.

Interjú Oroján Sándorral:

 

A tízujjas gépírás hatékonyabb jövőbeni munkavégzést, előnyösebb munkaerő-piaci pozíciót is jelenthet a legtöbb munkavállaló számára, de nem elhanyagolható a helytelen használatból fakadó fejfájás, stressz, gerincproblémák elkerülése sem. „A billentyűzet hatékony használata fontos digitális kompetencia, aminek az elsajátítását mostantól minden általános iskolában tanóra keretein belül is segíthetik, ha ehhez a tárgyi és tanári feltételek adottak” – hangsúlyozta Oroján Sándor. A Fidesz Infokommunikációs Munkacsoportja szerint a jövőbeni magyar közoktatásnak nagyobb hangsúlyt kell fektetni a modern technológiák használatához szükséges ismeretek és kompetenciák fejlesztésére, és ennek érdekében a Munkacsoport további szakmai javaslatokkal

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=182032


Kíváncsian várjuk a folytatást!

FIDESZ: szükség lenne a vakon gépelés oktatására

2012. 02. 29.

FIDESZ sajtóközleménye:

A Fidelitas álláspontja szerint a modern közoktatásnak a kézzel írás oktatása mellett meg kell tanítania a jövő nemzedékét a billentyűzet szakszerű, helyes kezelésére is.
Kétségtelen tény, hogy a huszonegyedik század fiatal nemzedéke sokkal inkább a billentyűzetet, érintőképernyőt használja már ma is szöveg rögzítésére, mintsem a kézírást. A vakon gépelés emiatt fontos kompetencia minden magyar fiatal számára, amelynek elsajátítása hatékonyabb jövőbeni munkavégzést, előnyösebb munkaerő-piaci pozíciót is jelenthet.

Habár az írás és olvasás életünk alapvető részét képezi, mai digitális világunkban a billentyűzet praktikus kezelése is alapvető kompetencia, ami gyorsabb, könnyebb, egészségesebb irodai munkához vezet. Mára bizonyított tény, hogy a fejfájás gyakori okozója a szemek gyakori, heves mozgatása, ami például nehézkes gépelés közben alakul ki. A gépelés oktatása tehát fontos a diákok egészsége szempontjából is. A készülő Nemzeti Alaptanterv társadalmi vitára bocsátott, jelenlegi állapotában nem foglalkozik a vakon gépelés oktatásával.

A Fidelitas szerint indokolt, hogy a készülő Nemzeti Alaptanterv kezelje a vakon gépelés oktatásának lehetőségét, járuljon hozzá a korszerű, modern kor kihívásainak megfelelő közoktatás kialakulásához.

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=178352

 

Reméljük a jó kezdeményezést tettek is követik, hogy a diákok már általános iskolás korban elsajátíthassák azt a készséget, amit egy életen át fognak tudni majd használni.

További cikkek:

http://hvg.hu/karrier/20120229_fidelitas_vakon_gepeles

Érdekes Index cikk a gépírásról. Kihalhat a kézírás?

2011. 09. 12.

Szomorú tény, hogy a magyar közoktatás még midig nem nőtt fel a mai korhoz. A kézírás jó dolog, de ma már nem hatékony. Meg kell tanítani a gyerekeket kézzel írni, de a tízujjas vakírás oktatás legalább ilyen fontos feladat lenne. Amerika már felismerte ezt a tényt, Magyarországnak még várni kell sajnos.

Érdekes Index cikk a gépírásról:

http://index.hu/belfold/2011/09/12/keziras_gepiras

Megjelent a Lite verzió

2011. 09. 09.

A kialakult igényeknek megfelelően elérhetővé tettünk egy Lite verziót oktatóprogramunkból a meglévő Standard és céges változatok mellett. A Lite verzót azoknak ajánljuk, akik pénztárca kímélő megoldást keresnek a tízujjas vakírás elsajátításához.

A Lite verzió bármikor frissítheti Standard verzióra.

Új verzió: 1.1.35

2011. 08. 05.

 • Elkészült a cégeknek szánt változat adminisztrációs modullal és teszt leckékkel. A változás a weboldal bővítését és a megrendelési modul átalakítását is magával hozta.
 • A sebességtesztelő programot teljesen újraírtuk. Az összegző képernyő világosabb és egyértelműbb lett. Az eredmények kiküldhetők lettek a Facebookra és Twitterre is.
 • Főmenü animáció finomítása
 • Hibajavítások

Civil Rádió interjú

2011. 01. 22.

Kontakt Rádió interjú

2011. 01. 13.

Digi TV interjú

2011. 01. 10.

A Digi TV "Nagykörút" című adásában Paor Lilla beszélgetett Szarvas Péterrel a NetType programról és a tízujjas vakírásról.

Videó a madárinvázió verseny győzteséről

2010. 12. 20.

A 2010. december 20-án lezárult gépírás játék versenyének győztese ebben a videóban bemutatja félelmetes gépelési sebességét. Az extrame fokozaton több mint 350 leütés / perces sebességgel vitte végig a 3 perces játékot úgy, hogy egyetlen banánt sem tudtak a madarak megszerezni.

Szép teljesítmény, gratulálunk!

Lánchíd Rádió interjú: NetType

2010. 12. 17.

Kovács Anita a Lánchíd Rádió Délelőtti Kalauz című műsorában beszélt a gépírás fontosságáról szakértőkkel és olyanokkal akik már megtanulták a tízujjas vakírást. Szarvas Péter az IGNIS Computer ügyvezetője is megszólal a NetType programmal kapcsolatban (8:30 másodpercnél).

Világgazdaság cikk a NetType-ról és a gépírás fontosságáról

2010. 12. 17.

A Világgazdaság pénteki számában jelent meg egy cikk rólunk és a gépírás mai jelentőségéről. A cikk a 10. oldalon volt olvasható, ide kattintva megtekinthető.

Magyar Hírlap cikk a NetType-ról

2010. 12. 14.

A napi billentyűkoptatásra kétféle lehetőség létezik: a tízujjas gépelés vagy az úgynevezett sasmódszer, amikor mint holmi ragadozó madár keringünk a billentyűzet felett, hogy vajon hol is van a Q betű. Ennek már egy továbbfejlesztett változata, ha a gyakran számítógép előtt ülő delikvens képes két ujjal viszonylagos sebességre szert tenni. Ám még ez is gyakorlatilag a digitális írástudatlanságot jelenti...

Magyar Hírlap

A teljes cikk megtekinthető itt:
http://www.magyarhirlap.hu/tudomany/szoftver_segit_elsajatitani_a_gepelest.html

Esemény: a NetType portál díjat nyert az Év Honlapja versenyen!

2010. 12. 03.

Az idén kilencedik alkalommal meghirdetett Év Honlapja 2010 pályázaton a NetType portál az „Oktatás" kategóriában nevezett, és a 2010. december 2-i díjkiosztón különdíjat kapott. A versenyen 353 pályázó indult 22 kategóriában, mely során a szakmai zsűri hat szempont alapján értékelte a weblapokat, melyek a következők: design, impresszió, innovatívitás, interaktivitás, navigáció, kategóriának megfelelő tartalom.  

Év Honlapja 2010 oklevél

Klubrádió interjú: NetType

2010. 12. 03.

Megújult a honlapunk, programfrissítés

2010. 12. 03.

A teljes portál tartalmi és szerkezeti frissítésén és a karácsonyi ünneplő ruhán kívül az alábbi funkciók kaptak helyet az oktatóprogramban:

 • Megszüntettük az egy éves felhasználói korlátozást. Mostantól mindenkinek, aki egy év után is szeretné használni a programot, annak lehetősége nyílik rá, hogy korlátlan alkalommal meghosszabbítsa. Ez természetesen vonatkozik a már megvásárolt programokra is!
 • Zavaró volt, hogy a demo verzió kipróbálásához tárterület foglalást kért a program. Ezt megszüntettük, most már kérdés nélkül elindul bármelyik gépen, és nem foglal helyet az átmenetileg tárolt tartalmaknak (viszont ha többször meg akarja nézni valaki a demót, akkor hosszabb lesz a letöltés).
 • Üzembe állítottuk Online ügyfélszolgálatunkat, melynek segítségével a jövőben sokkal könnyebben tudjuk majd tartani a kapcsolatot az ügyfeleinkkel. Ha az ikonja zöld, akkor munkatársunk a túloldalon azonnal fogadja üzeneteit és meg is válaszolja kérdéseit, tehát kérdezzenek, használják bátran!
 • Csatlakozás a közösségi oldalakhoz (Facebook, Twitter, stb). Az oldalaink mostantól like-olhatóak, és megoszthatók a közösségi oldalalakkal.
 • Készítettünk egy kisfilmet, hogy szemléltessük és bemutassuk, mennyivel hatékonyabban tudja valaki végezni a munkáját, ha megtanulja a tízujjas vakírást.
 • Készült egy termékbemutató film is, ami bemutatja a NetType felépítését és működését.
 • Felkerültek az elégedettségi kérdőívünkben beküldött felhasználói visszajelzések a honlapunkra.
 • Elköltöztünk a gepiras.hu domain-re, hogy egyszerűbben beírható és megjegyezhető legyen az oldalunk címe. Természetesen a korábbi www.gepiras.hu is működik, átirányítva a www.gepiras.hu-ra.
 • Apróbb hibajavítások a programban

Karácsonyi akció: két ajándék egy áráért!

2010. 12. 01.

Most minden megvásárolt NetType oktatóprogram mellé egy 3000 Ft értékű, 30 perces svédmasszázs jár ajándékba! Nincs más teendője, mint a megrendelés után megkapott emailben jelezni felénk szándékát, és az oktatóprogram megvásárlását követően elküldjük Önnek a felhasználására jogosító masszázskupont a megadott postai címre.

Média: megjelent egy cikkünk a gépírásról

2010. 11. 10.

Ön, Kedves Olvasó, jó pár iskolapadban eltöltött év után bizonyára nyugodtan jelentheti ki, hogy valamennyi alapvető készség birtokában van. Tud írni, olvasni - nyilván. Megtanult pontosan, megbízhatóan és főleg hatékonyan dolgozni, tisztában van vele, hogy az élet különböző területein csak akkor lehet sikeres, ha idejét megfelelően osztja be. De tényleg minden elengedhetetlen készséggel rendelkezik a mai hatékonyság-tudatos és számítógép-orientált világunkban?

BPStart.hu

A teljes cikk itt olvasható.

Verseny: Madárinvázió

2010. 10. 05.

Jótékonysági felajánlás - MEOSZ

2010. 10. 02.

A NetType díjmentesen 100 hozzáférést bocsátott a legrászorultabbak részére a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének segítségével (MEOSZ).

Új verzió: 1.0.34

2010. 07. 21.

 • Legszembetűnőbb változást honlapunk strukturális átalakítása hozta. Letisztultabb lett a főoldal, és a termékkel kapcsolatos fontos tudnivalókat is koncentráltabban összeszedtük.
 • Sebesség tesztelő program görgetési hibájának javítást, és apróbb javítások elvégzése.
 • A zenére írási modul jelentős átalakításával könnyebbé vált a zene ritmusának megtalálása. A felhasználó az első leütött karakterrel indítja a zenét, így ő határozza meg az ütemezés kezdetét. A visszaszámolás is kikerült a zenére írásból.
 • Felhasználóink mostantól email cím és felhasználói névvel egyaránt beléphetnek az oktatóprogramba.
 • Ismétlés gomb már a gyakorlás képernyőn is közvetlenül elérhető (nem kell a vissza gombra kattintani)
 • Bizományosi értékesítési jelentés továbbfejlesztése
 • Felhasználói visszajelzések alapján javított hibák

Új verzió: 1.0.33

2010. 04. 05.

A felhasználói visszajelzések alapján javított hibákon túl a program stabilitását és használhatóságát is fokoztuk. Az alábbi változások kerültek bele ebbe a verzióba:

 • A számítógép terheltségi állapotában előfordult, hogy a diktálási hangok szaggattak vagy egyes betű kimaradtak a diktálásból.
 • A website-ra kikerült egy sebesség tesztelő alkalmazás, melynek segítségével bárki ingyenesen lemérheti jelenlegi gépelési sebességét.
 • Elfelejtett jelszó kezelés és jelszó megváltoztatása modul.
 • Bővült a zenére írási modul néhány jó ritmusú komolyzenével.
 • Viszonteladói partnereink online felületen kísérhetik nyomon eladásaikat, jutalékaikat, kuponok értékesítését.
 • A visszaszámolás hossza és az ütemadás sebesség közvetlenül módosítható a gyakorlatok írása előtt egy link segítségével.
 • Az értékelési szövegek néha nem valós értéket mutattak.

Média: cikk a PC World magazin áprilisi számában

2010. 04. 01.

2010. április 1.

Főmenü Minden kétséget kizáróan a számítógép és a felhasználó között a legfontosabb kapocs a billentyűzet, ezért nem árt, ha nem csak a kiosztásával vagyunk tisztában. Mindenkinek van egy megszokott gépelési technikája, de ez a kétujjas „pötyögéstől" a nyolc ujjat igénybe vevő gépelésig terjedhet. Önerőből csak kevesen képesek a szabályos tízujjas gépírást elsajátítani, így ahhoz, hogy ezt a képességet megszerezzük, régebben el kellett olvasnunk a témában íródott könyveket, illetve válogathattunk segédszoftverek tucatjai közül. Ugyanakkor az internet korában erre nem lesz szükség, mert a több évtizedes tapasztalatra épülő NetType interaktív gépírásoktató program minden Silverlight-kompatibilis böngészőben futtatható.

A szoftver az alapoknál kezdi az oktatást, de a célcsoportba nemcsak a teljesen kezdők tartoznak, hanem azok is, akik már régóta gépelnek, de nem a szabályos tízujjas módszer szerint. A magát gyakorlottnak képzelő felhasználónak fel kell készülnie arra, hogy a rossz beidegződések elhagyása egy kisebb kínzással is felérhet, de megéri küzdeni; szorgalmas napi gyakorlással hamar billentyűzetakrobaták lehetünk. Az alkalmazásban nem csupán gépeléssel és betűtanulással kapcsolatos modulokat találunk, hanem interaktív elemeket is, amelyek képekben és szóban is elmagyarázzák, hogyan üljünk és tartsuk kezünket, illetve milyen ujjtornákat végezzünk, plusz az adott feladatot miként hajtsuk végre az optimális eredmény érdekében. Az interaktivitást fokozza a hangalapú tájékoztatás, ami segít az ütemes gépelés elsajátításában, valamint nemcsak a karaktergombok használatát tanítja meg, hanem a jelek és kurzorbillentyűk helyes kezelését is.  A program főbb funkcióit, érdekességeit a túloldalon mutatjuk be.

A teljes cikk megtekinthető a PC World honlapján!

Papp Gábor
PC World magazin
2010. április 1.

64 - 65. oldal

Letölthető PDF formátumban!

Új verzió: 1.0.32

2010. 03. 02.

Ez a verzió már nem csak a stabilitással kapcsolatos frissítésekről szólt. Az átfogó teszten és javításokon kívül az alábbi újdonságok érhetők el a programban:

 • Finomodott az értékelési algoritmus és az értékelő mondatok
 • A nagybetűk kezelésén is javítottunk, jobb és bal shiftet is támogatjuk
 • Bekerült a zenére írási és másolási funkció az ütemezésekhez. A zenére írás funkció segítségével nemcsak diktálás után írhat, hanem az ütemadáshoz kiválaszthatja kedvenc zenéit, vagy használhatja a direkt erre a célra komponált beépített zenéket is. A zenére írás oldja a monotonitást, változatosabbá teszi a gyakorlást.
 • Bárhonnan beküldhetővé vált hibabejelentés, ha az adott képernyőhöz szeretnénk javaslatot vagy hibát beküldeni. A beküldés során a munkaterület képe is beérkezik hozzánk, így könnyebben és gyorsabban megtalálhatjuk a hiba okát. Kérünk minden kedves felhasználót, hogy ha hibát észlel a programban akkor töltse ki a hibabeküldő ablak leírás részét. A bejelentő ablak minden ablakban elérhető a Ctrl + U billentyűkombináció leütésével.

Új verzió: 1.0.31

2010. 02. 04.

A kiadott új változatban főként stabilitási és gyorsítási módosítások történtek. A következő verzióban néhány újdonság mellett a felhasználóink által beküldött javítások fognak szerepelni. Amennyiben bármilyen észrevétele van a programmal kapcsolatban, akkor a kapcsolat menüben küldje el nekünk. Számunkra fontos a vásárlóink véleménye, a termék új változatait nagymértékben befolyásolják.

Média: Bemutató a Windows7 konferencián

2009. 10. 31.

A NetType bemutatkozott az évtized legnagyobb informatikai szórakoztató rendezvényén, a Microsoft új operációs rendszere a Windows 7 magyarországi premierje kapcsán, 2009. október 31-én a Papp László Budapest Sportarénában.

Media: Előadás a NetType fejlesztéséről

2009. 07. 13.

Az IGNIS Computer vezetői előadást tartottak a NetType fejlesztéséről a Silverlight 3 – evolúció és technológiai újdonságok című fejlesztői konferencián, 2009. július 13-án.