Tesztelje gépelési sebességét!

Kíváncsi, hogy milyen sebességgel tud írni a számítógépén? Ingyenes programunk segítségével könnyen kipróbálhatja magát. Kattintson az "ide írjon" szöveget tartalmazó mezőbe és kezdje el írni  a mintaszöveget amilyen gyorsan csak tudja, lehetőleg hibátlanul. A teszt kevesebb mint 2 perc alatt elvégezhető!

A gépelési sebességet karakterleütés per percben mérik. Egy átlagos számítógép felhasználó, aki nem tanulta a vakírást, de rendszeresen dolgozik a számítógépén, 100-130 leütés/perces sebességgel tud írni. Ha megtanulja a tízujjas vakírást, és használni kezdi mindennapi életében, akkor ez a sebesség 200-250 közötti értékre nőhet, később majd akár a 300-400 l/p sebességet is elérheti.

Ne feledje, nem csak a sebesség számít! A sebességnövekedés csak egy pozitív mellékhatása a vakírás megtanulásának. Mivel a vakíró csak a monitort nézi gépelés közben, ezért szeme nem cikáz ide-oda a billentyűzet és az írott szöveg között. Így akár egy hosszú szöveg legépelése sem terheli meg, több energiája marad egyéb munkáira.

A teljes szöveg beírása egy átlagos gépelőnek, aki nem nézi a billentyűzetet kevesebb, mint 1,5 perc.