Média megjelenések

Civil Rádió interjú

2011. 01. 22.

Kontakt Rádió interjú

2011. 01. 13.

Digi TV interjú

2011. 01. 10.

A Digi TV "Nagykörút" című adásában Paor Lilla beszélgetett Szarvas Péterrel a NetType programról és a tízujjas vakírásról.

Lánchíd Rádió interjú: NetType

2010. 12. 17.

Kovács Anita a Lánchíd Rádió Délelőtti Kalauz című műsorában beszélt a gépírás fontosságáról szakértőkkel és olyanokkal akik már megtanulták a tízujjas vakírást. Szarvas Péter az IGNIS Computer ügyvezetője is megszólal a NetType programmal kapcsolatban (8:30 másodpercnél).

Világgazdaság cikk a NetType-ról és a gépírás fontosságáról

2010. 12. 17.

A Világgazdaság pénteki számában jelent meg egy cikk rólunk és a gépírás mai jelentőségéről. A cikk a 10. oldalon volt olvasható, ide kattintva megtekinthető.

Magyar Hírlap cikk a NetType-ról

2010. 12. 14.

A napi billentyűkoptatásra kétféle lehetőség létezik: a tízujjas gépelés vagy az úgynevezett sasmódszer, amikor mint holmi ragadozó madár keringünk a billentyűzet felett, hogy vajon hol is van a Q betű. Ennek már egy továbbfejlesztett változata, ha a gyakran számítógép előtt ülő delikvens képes két ujjal viszonylagos sebességre szert tenni. Ám még ez is gyakorlatilag a digitális írástudatlanságot jelenti...

Magyar Hírlap

A teljes cikk megtekinthető itt:
http://www.magyarhirlap.hu/tudomany/szoftver_segit_elsajatitani_a_gepelest.html

Klubrádió interjú: NetType

2010. 12. 03.

Média: megjelent egy cikkünk a gépírásról

2010. 11. 10.

Ön, Kedves Olvasó, jó pár iskolapadban eltöltött év után bizonyára nyugodtan jelentheti ki, hogy valamennyi alapvető készség birtokában van. Tud írni, olvasni - nyilván. Megtanult pontosan, megbízhatóan és főleg hatékonyan dolgozni, tisztában van vele, hogy az élet különböző területein csak akkor lehet sikeres, ha idejét megfelelően osztja be. De tényleg minden elengedhetetlen készséggel rendelkezik a mai hatékonyság-tudatos és számítógép-orientált világunkban?

BPStart.hu

A teljes cikk itt olvasható.

Média: cikk a PC World magazin áprilisi számában

2010. 04. 01.

2010. április 1.

Főmenü Minden kétséget kizáróan a számítógép és a felhasználó között a legfontosabb kapocs a billentyűzet, ezért nem árt, ha nem csak a kiosztásával vagyunk tisztában. Mindenkinek van egy megszokott gépelési technikája, de ez a kétujjas „pötyögéstől" a nyolc ujjat igénybe vevő gépelésig terjedhet. Önerőből csak kevesen képesek a szabályos tízujjas gépírást elsajátítani, így ahhoz, hogy ezt a képességet megszerezzük, régebben el kellett olvasnunk a témában íródott könyveket, illetve válogathattunk segédszoftverek tucatjai közül. Ugyanakkor az internet korában erre nem lesz szükség, mert a több évtizedes tapasztalatra épülő NetType interaktív gépírásoktató program minden Silverlight-kompatibilis böngészőben futtatható.

A szoftver az alapoknál kezdi az oktatást, de a célcsoportba nemcsak a teljesen kezdők tartoznak, hanem azok is, akik már régóta gépelnek, de nem a szabályos tízujjas módszer szerint. A magát gyakorlottnak képzelő felhasználónak fel kell készülnie arra, hogy a rossz beidegződések elhagyása egy kisebb kínzással is felérhet, de megéri küzdeni; szorgalmas napi gyakorlással hamar billentyűzetakrobaták lehetünk. Az alkalmazásban nem csupán gépeléssel és betűtanulással kapcsolatos modulokat találunk, hanem interaktív elemeket is, amelyek képekben és szóban is elmagyarázzák, hogyan üljünk és tartsuk kezünket, illetve milyen ujjtornákat végezzünk, plusz az adott feladatot miként hajtsuk végre az optimális eredmény érdekében. Az interaktivitást fokozza a hangalapú tájékoztatás, ami segít az ütemes gépelés elsajátításában, valamint nemcsak a karaktergombok használatát tanítja meg, hanem a jelek és kurzorbillentyűk helyes kezelését is.  A program főbb funkcióit, érdekességeit a túloldalon mutatjuk be.

A teljes cikk megtekinthető a PC World honlapján!

Papp Gábor
PC World magazin
2010. április 1.

64 - 65. oldal

Letölthető PDF formátumban!