Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Az adminisztrátor alapból nem tudja használni az oktatóprogramot. Miért?

A program alapból nem rendel licenszt senkihez azért, mert elképzelhető olyan eset, hogy az adminisztrátor nem szeretne tanulni, csak a felhasználók rögzítését és kezelését végzi. Ha alapból elhasználnánk minden adminisztrátorhoz egy licenszt, akkor ezzel feleslegesen csökkentenénk a rendelkezésre álló licenszek számát.

Az adminisztrátor könnyen hozzá tud adni a saját nevéhez egy licenszt a következő módon:

  1. Lépjen be a programba, majd a belépés alatt található „Céges adminisztráció” linkkel indítsa el az admin felületet
  2. Válassza a "Felhasználók" fület, és a felhasználók közül kattintson a saját nevére
  3. Kattintson a kulcs ikonra (licensz kiosztás)
  4. Ekkor hozzárendelődik a nevéhez egy licensz, és máris be tud lépni az oktatóprogramba

Adminisztrátori felület

A többi felhasználót is meghívhatja a rendszerbe a „Meghívó küldése” gombbal. Ők automatikusan kapnak licenszt, mivel csak az admin felhasználókhoz kell külön hozzárendelni.

.

Hogyan változtathatom meg a diktálási sebességet?

Ha úgy érezzük, hogy magasabb sebességgel is tudnánk gépelni mint amit a program felajánl nekünk, akkor ezt két helyen is beállíthatjuk.

1. Beállíthatunk egy százalékos értéket globálisan a leckeválasztó ablakban. Beállítás után minden leckét ennyi százalékkal gyorsabban vagy lassabban fog diktálni, így nem kell leckénként beállítanunk a gépelési sebességet. A leckeválasztó képernyőn kattintsunk a beállítás ikonra az alsó sor közepén.

Sebesség beállítása

2. Megadhatjuk lokálisan is minden lecke előtt. Ilyenkor a pontos gépelési sebességet kell megadni leütés / percben mérve. Ezt is a beállítás gomb segítségével érhetjük el az instrukciók meghallgatása után.

Sebesség beállítása

Mi az a Silverlight és miért kell a számítógépre telepíteni?

SL logoA Microsoft Silverlight egy interaktív médiaplatform, egy web alkalmazás széleskörű felhasználási lehetőségekkel. A Silverlight technológia célja az, hogy gazdag felhasználói élményt valósíthassunk meg egy böngészőben. A jelenleg elérhető legfrissebb verzió a Silverlight 5.0.