A Céges verzió bemutatása

Irodai munka

A céges verzió használata

A céges verzión belül a jogosultságok két típusát különböztetjük meg: az adminisztrátori és a tanulói jogosultságot.
Az admin jogosultsággal rendelkező személynek van arra lehetősége, hogy a licenszeket a tanulók között kiossza, a felhasználókat letiltsa és engedélyezze, valamint a tananyaggal kapcsolatos beállításokat módosítsa. Ezen felül ellenőrizheti a tanulók eredményeit, azokról jelentéseket készíthet, persze mindezt az admin felület használatával. A tanulóknak csak az oktatóprogram használatára van jogosultsága, azon belül pedig csak a saját tanulmányi eredményüket láthatják.

Áttekintő 

Céges adminisztráció

Amikor az adminisztrátor bejelentkezik a www.gepiras.hu oldalon keresztül az oktatóprogramba, a "céges adminisztráció" linkre kattintva léphet be az adminisztrációs modulba, ami négy menüpontot tartalmaz. Az első menüpont az: "áttekintő", ahol egy összesítőt kap a felhasználókról és a licenszekről. Itt a legfontosabb a "licensz információ" mező, ahol ellenőrizheti, hogy az összes licensz közül mennyi a szabad és mennyit használt már el, illetve hogy mennyi van függőben (függő licensz az, amire a meghívót már elküldte az admin, de a tanuló még nem igazolta vissza a felkérést). Ugyanebben a mezőben láthatja azt is, hogy a licenszek meddig érvényesek.
Ha demo licenszeket használ, akkor az admin modul alsó részén található "vásárlás" ikonra kattintva vásárolhatja meg azokat.

Cég adatok

Ebben a menüpontban a cég számlázási illetve levelezési címét, valamint a kapcsolattartó adatait nézheti meg, illetve igény szerint módosíthatja azokat.

Beállítások

Ebben a menüpontban a tesztek beállításait lehet módosítani. A tesztek elvégzését kötelezetővé lehet tenni, ezen belül a sikeres teljesítésükhez is ragaszkodhatunk. Ebben az esetben a tanuló csak akkor léphet a következő leckére ha az addigi tanulmányait sikeresen teljesítette. A felmérőknél ugyanezekre a módosításokra van lehetőség. Végül a gyakorló játék elérhetőségét is itt engedélyezheti illetve tilthatja az adminisztrátor.

Felhasználók

Adminisztrátori felület

Az utolsó menüpont kínálja a legtöbb lehetőséget. Az adminisztrátor innen vehet fel új felhasználókat, innen küldhet nekik meghívókat. Igény szerint tilthatja és engedélyezheti az oktatóprogram használatát a tanulóknak, felhasználói adatokat is itt módosíthat, valamint új licenszeket is vásárolhat. Mindezeket a felület felső részén található ikonsor segítségével teheti meg. Ha pedig bármilyen segítségre van szüksége, akkor a "súgó" menüpontra kattintva részletes leírást olvashat az eddig felsorolt funkciókról.

 Különbség az egyéni és a céges verzió között

A legfontosabb különbség a két változat között az adminisztrációs felület és az adminisztrátor / tanuló jogosultságok megkülönböztetése. Az egyéni változatban a tanulmányi eredményeket csak a felhasználói fiók tulajdonosa (azaz a tanuló) láthatja. A céges változatban az adminisztrátori jogosultsággal rendelkező kollégák figyelemmel kísérhetik az összes tanuló eredményeit, valamint a tananyagi követelmények egy részén (tesztek és felmérők) is módosíthatnak - ezen felül kimutatásokat/riportokat kérhetnek le a felhasználók tanulási folyamatáról, pl. hogy mennyi időt töltenek a programmal.